Christa och Camilla vid gymmet Träningsverket på Åland.
Aktiviteter

Ta med dig träningslusten till Åland

Om du vill hålla dig aktiv under semestern finns det gott om alternativ för träning på Åland. Här ligger gymmen tätt.

Medan vissa helst lyfter vikter i gymmet föredrar andra konditions- eller styrketräning i grupp. Ibland är det skönt att kunna varva mellan båda.

På Åland erbjuder de traditionella gymmen både gruppträning och gym. Till dem hör gymanläggningarna Avancia och Träningsverket i och i närheten av Mariehamn, samt Vibe i Godby. Hos Avancia och Träningsverket har du även tillgång till bastu efter träningen.

För dig som enbart är ute efter styrketräning är Hälsofabriken ett tips. Det obemannade nyckelgymmet har både allt som behövs för klassisk gymträning plus en hall med fokus på funktionell träning.

Om du är intresserad av tyngdlyftning och funktionell styrka kan du vända dig till Styrkestället, där PT och delägare Elin Lindqvist själv tävlar i tyngdlyftning. Passa även på att ställa dina frågor om cykling, båda delägare är nämligen stora cykelentusiaster.

Eller är CrossFit din grej? Då ska du besöka Islands of Granit CrossFit mitt i Mariehamn som både kör Level Method och CAP i sin box.

Köp träningskort

Många av gymmen är medlemsgym, men för dig som besöker Åland under semestern finns vanligtvis möjlighet till engångsträning, 10-gångerskort eller månadskort. Fråga också efter sommarkort eller specialerbjudanden i samband med lov och högtider.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch