Ann Eriksson står vid tryckbordet och trycker mönster på tyg vid SALT Konsthantverk.
Hantverk från Åland

Färgstarkt och formstarkt i Sjökvarteret

Du blir glad av att besöka SALT Konsthantverk – butiken där pigga färger och djärva mönster får möta milt och stilrent i en lekfull och oemotståndlig kombination.

SALT Konsthantverk är den största butiken på Åland med enbart åländskt konsthantverk, mathantverk och design. Det röda hantverkshuset ligger vid kajkanten i Sjökvarteret i Mariehamn och är öppet året om. Här har sex konsthantverkare verkstäder och försäljning i en inspirerande gemenskap. Förutom fina föremål av keramikern Siv Linney och textilhantverkarna Ann Granlund, Gunilla von Nandelstadh, Ilse Berg, Marie Lundgren och Anna Nilsson är butiken fylld med handgjorda föremål och prisbelönt mathantverk av utvalda åländska konsthantverkare och matkreatörer. Det betyder frosseri i vackert och kreativt hantverk – från textil, silver, keramik och glas till trä, järnsmide, äppelmust och choklad. Det lokala mathantverket fortsätter att växa och i år satsar SALT ytterligare på att utveckla sitt sortiment.

I konsthantverket får det fina möta det användbara. Resultatet är unika ting som du kan använda varje dag. På så sätt bevaras traditionella hantverksmetoder samtidigt som de utvecklas och får ett modernt uttryck med drag av konsthantverkarens personliga stil. Alltid en perfekt gåva, oavsett om den är till dig själv eller till någon annan.

Möt konsthantverkaren

Sjökvarteret och utsikten mot havsviken i den östra hamnen är värd ett besök i sig. Extra roligt är det att veta att du alltid träffar någon av SALTs konsthantverkare i butiken. Passa på och ställ din hantverksfråga!

SALT Konsthantverk

www.salt.ax

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch