Barn i lekrummet vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Upptäck sjöfartshistoria i världsklass

Sjöfartsmuseets unika samlingar är en otrolig upplevelse. Om du dessutom kombinerar dem med den interaktiva besöksupplevelsen ombord på segelfartyget Pommern blir besöket oförglömligt!

Ålands sjöfartsmuseum handlar om att uppleva och upptäcka. Museet är fyllt av berättelseskatter och personliga livsöden. Till museets världsunika föremål hör en äkta sjörövarflagga, en av två bevarade i hela världen.

Extra roligt blir museibesöket när hela familjen trivs. I Sjöfartsmuseet får man upptäcka och lära tillsammans, till och med testa praktiskt. Kan du till exempel fördela lasten på fraktfartyget utan att det välter? Skattjakten med museets maskot, skeppsråttan Ruby, och det fantasifulla lekrummet ”Ruby och havet” hör också till höjdpunkterna. I samband med skolloven arrangerar museet ofta extra aktiviteter.

Vad gör en sjöman utan skuta

Våren 2024 öppnade museet sin nya specialutställning ”Vad gör en sjöman utan skuta?”, en utställning om kaptenen och modellbyggaren Runar Husell, som ur minnet byggde en makalös modell av den fyrmastade barken Ponape när han satt som krigsfånge under andra världskriget.

Besök Ålands sjöfartsmuseum

www.sjofartsmuseum.ax

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch