Whatclub Trio med sångsolisten Reija Lang.
Evenemang

Nya klubben JazzTelegrafen får Mariehamn att jamma loss

Restaurang Sjöfolk i Telegrafen omfamnar hösten genom att bjuda in till en helt ny jazzklubb. Boka in sju torsdagar från september till december fyllda med livemusik och jamsessions.

- Jag tycker att livemusik passar perfekt in i Restaurang Sjöfolks atmosfär. Livejazz är en imponerande konstform och jag är glad över att få inleda det här samarbetet med jazzmusiker, säger krögaren Peter Lorentzon i ett pressmeddelande.

- Vårt restaurangteam vill ta med jazzkvällarna till mat- och dryckessidan också, med rätter som inspirerats av temat för kvällen. Vi siktar på att skapa en helhetsupplevelse som kommer att glädja och överraska våra gäster på ett positivt sätt.

Stjärnspäckade jazzkvällar

Klubbkvällarna arrangeras två gånger i månaden och pågår klockan 19-22 med möjlighet till jamsessions den sista timmen. Premiär blir det den 12 september tillsamman med Whatclub Trio och sångsolisten Reija Lang.

Tillsammans med basisten Kjell Dahl är Reija Lang även JazzTelegrafens musikaliska producent.
- Vi vill visa upp åländska jazzmusiker på ett heltäckande sätt och samtidigt vill vi uppleva jamkulturen – jammen ger också möjlighet för svenska och finska musiker från fastlandet som besöker Mariehamn att sätta sin egen prägel på jazzkvällarna. Detta öppnar dörrar och möjligheter till nätverkande på många plan.

Inträdet till JazzTelegrafen är gratis och programmet varierat. Under jazzkvällarna möts olika musiker och stilar. Till höstens bokade band och artister hör Whatclub Trio med sångsolisten Reija Lang, Vladimir Shafranov & Kjell Dahl Duo, Langitude Quintet, Alandia Big Band, Reija Lang Trio, Red Beans samt Anna Rydén Band.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch