Bord med jordiga och nyskördade grönsaker.
Mat från Åland

Nu öppnar anmälan till projektet DigiMat Åland

Målet är att göra livsmedelsproducenterna på Åland mer digitala, och därmed lättare för konsumenter och grossister att hitta och handla av.

Åland har all anledning att känna stolthet över sina fina livsmedelsproducenter – därmed är det inte säkert att besökare och ålänningar känner till hur stort utbudet verkligen är. Det är något som det 3-åriga projektet DigiMat hoppas råda bot på.

Genom att erbjuda stöd och vägledning inom digital administration samt marknadsföring och försäljning är tanken att producenterna ska få tillräckligt med kunskap och självförtroende för att ta steget ut på den digitala marknaden – och sina företag till en ny nivå!

Digitala strategier

Bakom satsningen står Landsbygdsutveckling på Åland, som har anlitat digitala strategen Carina Söderlund från webb- och kommunikationsbyrån Vibb som projektledare för DigiMat Åland.

- Vi vill ge livsmedelsproducenterna chansen att lära sig använda digitala verktyg som passar just deras behov och som kan göra vardagen enklare och verksamheten mer synlig.

DigiMat Åland

Digimat Åland startar hösten 2024 och pågår till våren 2027. I projekttiden ingår två omgångar på cirka 15 månader var. Under projektets gång får de livsmedelsproducenter som deltar lägga ner cirka 30 timmar.

Sista anmälningsdag för första omgången är 6 oktober 2024. Maximalt 25 deltagare per omgång.

Låter det intressant? Här hittar du mer information och länk till anmälan!

Projektet medfinansieras av Europeiska Strukturfonden Plus samt Ålands landskapsregering.
 

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch