Eckerö post- och tullhus i Eckerö.
Sevärt

Mycket att upptäcka i Eckerö

I Eckerö tillbringar du lätt hela dagen. Här finns mycket att äta, se och göra för alla.

Pampigast i Eckerö är det gula post- och tullhuset från 1828, ritad i empirestil under den ryska tiden av arkitekterna Carl Ludvig Engel och Carlo Bassi. Här kan du börja Eckeröturen med att besöka museibutiken och sommarens utställningar – hantverk med temat SAGA och litografier och hantverkstolkningar med fokus på Bomarsund.

Huset har en skyddad innergård som är perfekt för barn med spring i benen.

Ännu mer åländsk kulturhistoria hittar du vid Ålands jakt- och fiskemuseum vid det charmiga fiskeläget i Käringsund. Museet ser ut som en samling sjöbodar och inuti väntar upplevelser om allt från säljakt till barnens strömmingsmarknad. Genom att följa geostigen utanför museet får du lära dig Ålands geologiska historia. Barnen gillar att klättra omkring på Laxbåten Svanö. Mer tips på skoj för barnfamiljer i Eckerö hittar du på s. 47.

Om du vill vandra finns två promenadstigar i Storby, naturreservatet Träsket i Käringsund och vandringsstigen på Lassas-Långnäs i Kyrkoby. Testa annars äventyrsgolf och discgolf i Skag eller riktigt golf vid Eckerö Golfklubb.

Mat med havsutsikt

Från museet är steget kort till bryggkanten och populära Gastropub Bodegan. Ännu mer gott att äta hittar du vid Restaurang Q i Degersand eller i Käringsundsbyn Resort. Medan Degersand lockar med långsträckt sandstrand, obruten horisont och strandbastu bjuder Käringsundsbyn på pool, sandstrand och aktiviteter för hela familjen.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch