Person som fiskar vid kusten på Åland.
Fiske på Åland

Glupska gäddor och trendiga abborrar

Anlita en fiskeguide för en dag eller flera! Efter det är du redo att ta dig an de stora fångsterna på egen hand. Om du vill det. Ofta är det så roligt i båten att du hellre fiskar tillsammans.

Ålands fiskeguider får ofta beröm, både på Facebook och per mejl från gäster som är så nöjda att de ofta återkommer igen och igen. Ett bra betyg som egentligen inte är så överraskande. Guiderna är engagerade sportfiskare som jobbar med sitt stora intresse, sportfiske under årets alla årstider. Det är ett bra koncept och inga konstigheter, de ger bara sina gäster upplevelser de själva söker.

”Helnöjda med dagen igår! 
Superbra guidning, väldigt mycket vatten och vasskanter vi täckte av. 
Vi kommer gärna tillbaka!”

Därför blir du alltid väl omhändertagen. Fiskeguiderna ställer upp med både utrustning och kunskap. De har säkra båtar och vet var det nappar bäst just i dag. Du behöver inte ens tänka på måltider, när magen kurrar plockar guiden fram godsaker att äta och dricka ur sina lager.

Från abborre till gädda, gös och havsöring

Åland är ett fiskeparadis året om med bra fiske och fin skärgårdsnatur. Abborrfisket bara växer och växer, enligt fiskeguiderna är det numera lite av en trend att fiska abborren på andra sätt än med bara spinnare och jigg. Annars är pigga gäddor en specialitet, dem kan du fiska både med spinn och fluga på många olika platser runt Åland. Som omväxling finns också gös och havsöring.

Åland har fina låglänta stränder mot öppet hav, som är som gjorda för flugfiske antingen från land eller från en flytring. På vintern när isarna lagt sig kan du i stället ge dig ut på viken med pilk och en termos i ryggsäcken.

Det är smidigt att boka paket med resa, boende och guidat fiske. Eller med bara båt och fiskekort för dig som vill fiska utan fiskeguide.

Sportfiske på Åland

Läs mer om Sportfiske på Åland hos Visitaland.com

Fiskekort online!

Vattnen kring Åland är uppdelade i många större och mindre fiskekortsområden och alla gästfiskare måste ha ett giltigt fiskekort.

Fiskekort kan köpas online via Fiskekarta.ax. Här finns också mer information om de regler som gäller för fisket på respektive område.

Stugbyar och affärer på Åland säljer också fiskekort över disk.  

Kontakta en sportfiskeguide

MaPa Fishingteam, Patrik Lehtonen

Alandfishing, Thomas Strandvik

Fiskelyckan, Bo-Erik Westberg

Perchland, David Ståhlman

Lägerelden, Roger Nordlund

Norrö stugor, Peter Selander

Rundbergs Stugor, Ulf Rundberg.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch