Vy från bastubåten Sauna Marin vid Saunax.
Må bra

Bastubad med guldkant

Bastubad har många hälsofördelar, det gör dig avslappnad och förbättrar cirkulationen i kroppen. Dessutom är det ett trevligt sätt att umgås.

Om du gillar att bada bastu ska du hyra en bastuflotte och unna dig en bastuupplevelse utöver det vanliga. Lyxigt, avkopplande och naturnära! Bastu-
flotten M/S Sauna Marin från Saunax har sin hemmahamn i Mariehamns östra hamn. Ta en tur med eller utan kapten på havsviken Slemmern och njut av bastubad, dopp i havet och trivsamt umgänge i loungen eller på takterrassen. Eller så hyr du en flytande bastu från Sandösund Resort i Vårdö.

Utsikt utöver det vanliga hittar du i den vedeldade strandbastun vid Degersands havsbad. Här kan du varva bastuvärmen med avsvalkande dopp i havet eller på den stora altanen.

Precis vid bryggkanten i Karlby gästhamn på Kökar ligger den arkitektritade tvåvåningsbastun med tillhörande jacuzzi vid Hotell Brudhäll.

Möjlighet till bastubad med dopp i pool finns också vid HavsVidden och de flesta av hotellen i Mariehamn.

Om du saknar vedeldad badtunna eller bastu vid ditt boende kan du förgylla vistelsen genom att hyra en från AX Rent. De erbjuder mobila bastu- och badlösningar med allt på en vagn för smidig transport och leverans.

Vinterbad

Vinterbad är annars en uppfriskande trend. Nästan alla vinterbadar – eller drömmer om att vinterbada – nuförtiden. Åland har fina förhållanden för kalla bad, här är det ofta nära till närmaste brygga. Till exempel vid badhuset Mariebad och badstranden Lilla holmen i Mariehamn.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch